NEI THERAPIE


Wat kunnen we bereiken met NEI?

Van alles wat we denken, doen en zeggen is maar 10 % een bewuste actie. De overige 90 % is een onbewuste actie samengesteld uit ervaringen uit het verleden. Dit zijn ingesleten patronen vanuit opvoeding, scholing, ervaring en de invloed van je omgeving. Wat is wel en niet geaccepteerd gedrag, wat is juist en niet juist. Vanuit ons eigen perspectief weten we bijna allemaal wat juist is voor ons, maar besluiten ons aan te passen aan onze omgeving en gaan daardoor nogal eens tegen ons eigen gevoel in. Want alleen dan tonen we het sociaal wenselijke gedrag. Neuro Emotionele Integratie geeft je inzicht in deze patronen en hoe ze je beïnvloedt hebben te zijn wie je nu bent.

Neuro Emotionele Integratie is een krachtige methode die succesvol is gebleken voor mensen met allerlei uiteenlopende klachten (Zie onderaan). Er zijn geen eindeloze praatsessies nodig en ook het herbeleven van de pijn of het opgelopen trauma is niet aan de orde. Dat maakt deze methode zo prettig om te ondergaan en het verliest hiermee niets aan de effectiviteit. Ik begeleid je luchtig en met humor door de therapie.

Neuro Emotionele Integratie is een methode die diverse onderdelen uit accupunctuur, bio-kinesiologie, neurowetenschappen (NLP) en toegepaste psychologie combineert tot een nieuw protocol met het doel het vinden en oplossen van oude onbewuste patronen. De NEI methode biedt een simpele, snelle en eenvoudige manier om emotionele blokkades uit het verleden op te lossen die je in je huidige leven saboteren of blokkeren.

Met behulp van spiertesten* en vragen stellen aan het onderbewuste geheugen is het mogelijk om erachter te komen wat er in het verleden is gebeurd en wat je er nu van weerhoudt om een volledig functioneel en gelukkig leven te leiden. Een simpele ademhalingstechniek kan je bevrijden van emotionele blokkades en de weg vrij maken voor genezing, groei en ontwikkeling.Sommige klachten verdwijnen gelijk, anderen hebben wat meer tijd nodig.Doordat lange en emotionele gesprekken niet nodig zijn, is

NEI therapie een prettige en vriendelijke vorm van therapie die ook erg geschikt is voor kinderen.Bovendien is NEI ook heel geschikt voor dieren. Denk dan maar aan dieren met angstproblemen, socialisatieproblemen, dieren die niet accorderen met andere dieren in huis en zeker ook dieren die uit een asiel komen.

We testen vooraf ook steeds of je klacht te behandelen is met NEI. En we gaan pas met je aan de slag als dit positief is.


*Spiertesten: Het is nl. wetenschappelijk bewezen dat wanneer we ons lichaam aanspreken dat onze spieren zich sterk maken en indien we ons niet aangesproken voelen, zullen onze spieren verzwakken.Enkele voorbeelden van klachten:  


Emotionele klachten:  

Angstklachten

Bindings- en verlatingsstoornissen

Burn-out

Depressie

Dwangneuroses

Emotionele blokkades

Gebrek aan zelfvertrouwen

Leerproblemen

Paniekaanvallen

Slapeloosheid

Somberheid

Spanningen

Stress

Vermoeidheid

Problemen met intimiteit

Verslavingen (roken etc.)


Fysieke klachten:

Chronische ontstekingen

Hoofdpijn, migraine

Hooikoorts, allergieën

Huidaandoeningen

Klachten aan spieren, pezen, banden en gewrichten

Maag/darmklachten

Menstruatieklachten

Nek/rugklachten

Pijnklachten

Reuma

Vruchtbaarheid

Trillende zenuw

Bachbloesems

Dit zijn vloeibare extracten die uit bloessems gehaald worden van planten, bomen of struiken die positief inwerken op storende emoties en gemoedstoestanden zoals verontrusting, neerslachtigheid, gebrek aan zelfvertrouwen, stress, piekeren,…

Ze hebben de eigenschap om negatieve emoties om te buigen in hun positieve pool. Zo zal iemand met een minderwaardigheidsgevoel bij het innemen van bepaalde bloesems terug in zichzelf geloven en met meer zelfvertrouwen de zaken aanpakken. Negatieve emoties worden niet onderdrukt maar omgebogen in hun positieve pool zoals bijvoorbeeld gebrek aan zelfvertrouwen in zelfzekerheid of ongeduld in kalmte en rust. 

 

Bachbloesem remedies gaan emoties of karakters dus niet verdringen of veranderen.

 

Ze worden vaak gebruikt als ondersteuning bij NEI therapie