De carrière switch:

Hoe kom ik hierbij?

Omdat ik destijds (na een mislukte rugoperatie met alle gevolgen vandien) geen hulp meer vond (voor allerlei fysieke en emotionele klachten) bij reguliere artsen en therapievormen, ben ik het alternatieve circuit ingedraaid, met als instelling: baat het niet, het schaadt ook niet.

Zo kwam ik via een kennis van me uit bij NEI, het klonk echt heel raar dat die me zouden kunnen helpen, maar toch wou ik het eens proberen. Zelf was zij en het hele gezin goed geholpen, dus dat getuigde toch wel van iets goeds.

Als ik daar zat, vroeg ik me vaak af hoe het eigenlijk werkt, want als leek kan je er niets uit opmaken. Maar na de behandeling maakte mij dat al niets meer uit, want ik had er baat bij, heel veel zelfs. Soms stapte ik heel moedeloos binnen en kwam ik echt al lachend terug buiten! Een beter therapie kan ik mijzelf niet meer voorstellen! 

Dus ging ik nog enkele keren terug. In mijn ogen verrichte ze wonderen….dat zoiets kan? Wauw! Zalig!

Ik had met NEI ook heel veel baat bij de rouwverwerking van het overlijden van mijn vader. De dingen die mij zo onzeker hadden gemaakt, waren plots beter of verdwenen. Ook kon ik vrij snel mijn  boosheid rond zijn ziekte “een plaats” geven.

Daarbuiten ben ik met NEI ook van verschillende andere emotionele en fysieke klachten af geraakt, zoals: plotselinge huilaanvallen (zonder aanleiding), problemen rond intimiteit, onzekerheden rond werk en relaties, chronische hyperventilatie, rugpijn (niet volledig, maar wel lange periodes van beterschap), hooikoorts, voedselintoleranties (fructose, lactose, tarwegluten, koolsoorten, aspartaam en nog enkele kleine), darmklachten. Dit zijn zowat de belangrijkste die mijn leven mooi hebben veranderd.  

Dat wil ik ook kunnen! En zo ging de bal aan het rollen… Na lang zoeken vond ik eindelijk een ideale opleiding hiervoor! En daar ben ik nu mee bezig.