Wist u dat NEI therapie ook zeer geschikt is voor huisdieren?

Denk maar aan adoptiedieren (men weet niet wat het dier heeft meegemaakt), gedragsproblemen (zoals agressie naar mens & dier, nervositeit), angsten (vuurwerk, verlatingsangst, alleen zitten, mannen, autorijden,…), reisziekte, allergieën (voor grassen, vlooien,… )

Vaak is de oorzaak van bovengenoemde eigenschappen/klachten van emotionele aard & kunnen we deze oplossen met NEI therapie.

Hoe gaat dit in zen werk met een dier?

Deze afspraken kunnen niet doorgaan in de praktijk. Hiervoor kom ik aan huis. Wanneer we met dieren werken; werken we met een tussenpersoon. Het allerbeste is dat het baasje deze tussen persoon is. Tijdens de sessie is het nodig dat het dier zich in de energie van de tussenpersoon bevindt + wakker is. Een kat of hond kan indien haalbaar op de schoot zitten of aanliggen tegen de tussenpersoon. In sommige gevallen lukt dit niet (bv bij angstige dieren), maar ook daar is een oplossing voor! 

Hoeveel sessies nodig?

Het is afhankelijk van dier tot dier hoeveel sessies er nodig zijn. Sommige dieren zijn heel ontvankelijk, anderen wat minder. Ook hangt het er vanaf hoelang het dier al “rondloopt” met de klacht. Het kan zijn dat 1 sessie voldoende is (voor 1 probleem), maar het kan ook zijn dat er 3 à 4 sessies nodig zijn.

Wanneer mag ik beterschap verwachten?

Omdat dieren niet kunnen praten, moeten we goed observeren. Je kan gelijk beterschap opmerken, maar meestal zeg ik dat je vanaf 3 weken wel iets kan merken. Binnen de 6 weken moet je zeker iets opmerken. Indien u tijd hebt, raad ik aan een kleine dagboek bij te houden van het dieren, om zijn gedrag te noteren. Zo kan je soms ook het verschil beter opmerken. U mag mij steeds op de hoogte houden voor de vooruitgang die u opmerkt.

Frequentie: Ik raad aan om tussen 2 sessies iets van een 3 à 4 weken te laten. Uiteraard kan het geen kwaad als u besluit er meer tijd tussen te laten.

Indien u een totaal andere probleem wil laten behandelen bij het dier, dan raad ik aan om er min. 1 week tussen te laten.

Ik heb reeds heel goede resultaten behaald bij:

Katten: 

Het wegnemen van het onveilig voelen in de eigen omgeving, in huis plassen, aanpassen in nieuwe omgeving (katten die binnenkomen in asiel), bijtgedrag van dieren in asielen

Honden:

Uitvallen naar andere honden (in combinatie met Bachbloessems), nervositeit bij hond wanneer er bezoek was, allergie tegen huisstofmijt (in combinatie met Diagnosestelling waaruit een homeopatisch middel kwam), allergie voor parasieten en grassen (in combinatie met diagnosestelling +bachbloessems)

Energetische middelen: Voorts zijn ook enkele dieren voorzien van Formant. Formant is een energetisch middel dat ervoor zorgt dat het dier niet spiegelt aan zijn omgeving/baasje. Het gaat hier vooral om honden en paarden.

Diagnose stelling & dieren:

Ik maak vooraf een energetische diagnose over de klachten van uw dier aan de hand van allerlei testfilters en de pendel. U krijgt van mij een diagnose (oorsprong van de klacht of het gedrag) en een bijhorende therapievoorstel (welke mogelijkheden er zijn zijn om van de klacht af te geraken).

Deze diagnosestelling kunnen we ook doen met de spiertest (dewelke we ook met NEI gebruiken), indien u kiest voor deze methode, doen we dit op afspraak in mijn praktijk.

Bachbloessems bij dieren:

Bachbloessems zijn gemaakt van bloessems van planten, struiken en bomen. Ze zijn veilig, hebben geen bijwerkingen en zijn niet verslavend. Bachbloessems zijn prima inzetbaar bij dieren en kunnen op verschillende wijzen toegediend worden. In de verdunde vorm (mixen) kan je de druppels rechtstreeks in de mond (of via een koekje) geven. De pure vorm kan je via verdampers toedienen of in het drinkwater druppelen. Bachbloesems kunnen ingezet worden bij tal van gedragsproblemen, angsten en ander ongewenst of ongepast gedrag. Ook zijn Bachbloessems een goede ondersteuning aanvullend op NEI therapie.

Tarieven dieren:

  • Nei sessie 60€, max anderhalf uur (vanaf 1/1/2022: 75€)
  • Diagnosestelling bij dieren 35€
  • Integra: 75€, max anderhalf uur (methode om allergieën op te sporen en te benoemen)
  • Bachbloessems mix/consult: 15€
  • Homeopatische, natuurlijke of energetische middelen: tussen 10 en 30€ (wanneer men een homeopatisch middel krijgt is dit slechts 1 periode in te nemen om nadien voor altijd van het behandelde probleem/gedrag af te zijn!) Sinds kort werk ik ook met Bonussan voedingsupplementen, de prijzen hiervan zijn verschillend van bovenstaande en kunnen hoger zijn.