Korte voorstelling van mezelf: 

Ik ben Sarah Elst, een jongedame van net 40. Ik woon te Wuustwezel in een leuk huisje met mijn hond Charlie, kater Brax en in de tuin nog 2 zijdehoenders. Ik werkte vroeger als logistiek assistente in een Woonzorgcentrum. Ik haalde heel veel voldoening uit mijn beroep; zorgen voor mensen is helemaal mijn ding. Helaas moest ik dit werk stoppen door zware rug problematiek. Ik volgde enkele opleidingen (Seniorenconsulent, Referentiepersoon in de Palliatieve zorg en bedrijfsbeheer) en werkte een tijdje als bediende en nadien ook als vrijwilliger in de plaatselijke dienstencentra. Daar ontdekte ik de noden van bepaalde leeftijdsgroepen in de omgeving. Van hier uit startte ik mijn eerste onderneming nJOY LIFE Services & Events. Ik maakte hier zeer fijne momenten mee, maar het bekendmaken van de zaak en evenementen vroeg net iets te veel investering voor me, zowel emotioneel als financieel, waardoor ik tijdens de Coronaperiode besloot ermee te stoppen. Kort nadien behaalde ik ook mijn NEI Diploma, waar ik zeer graag en snel mee aan de slag wilde gaan! 

Door in het verleden te maken te krijgen met allerhande fysieke en emotionele klachten (rug problematiek en bijkomende problemen; waaronder trage schildklier, overgewicht, bijnierzwakte, darmproblemen)  belandde ik in mijn zoektocht naar genezing via via bij een NEI therapeut. Ik ging er naar toe met het moto: “baat het niet, het schaadt ook niet”. En ik ben zó blij dat ik NEI ooit heb mogen ontdekken, want het was de goede stap in de juiste richting voor mij. Om deze methode toen het allerbeste te omschrijven sprak ik over “wonderen”. Ik wist niet wat de therapeut net deed, maar het woord “wonder” zat er het dichtste bij. Niet alleen emotionele klachten werden aangepakt, ook fysieke klachten. Zo voelde ik me op een korte tijd beter in mijn vel, ik voelde duidelijk meer eigenwaarde, meer zelfzekerheid. Maar ook toen mijn vader overleed was het een perfecte ondersteuning in het rouwproces. Ik kon de boosheid rond vaders ziekte loslaten, werkte deze ook niet meer (onbewust) uit op mijn omgeving.

Eigen ervaringen met NEI en Integra:

Ik heb zelf positieve ervaring ondervonden bij volgende aandoeningen/klachten met NEI :

 • onzekerheid over mezelf na het overlijden van mijn vader, bij nieuwe relaties of verliefdheid, praten in groep, 
 • een knoop in mijn maag
 • een zenuwachtig gevoel telkens bij het weerzien van iemand, maar ik wist niet waarom…
 • overgewicht
 • darmproblemen, winderigheid
 • allerlei stresssituaties
 • voedselintoleranties, hooikoorts
 • hyperventilatie (chronisch)
 • spierkrampen en gewrichtspijn (ter hoogt van mijn onderrug)
 • huilaanvallen (na het overlijden van mijn kat vorig jaar kreeg ik deze spontaan en veel te veel naar mijn zin)
 • relatieproblemen
 • ….(en nog veel meer)


Eigen ervaringen met Integra:

 • Door Integra hebben we kunnen opsporen dat ik allergisch reageer op witte suiker, agavesiroop, citrusvruchten en cafeïne. Behandeling hiervoor is het innemen van Racines voor de citrus en cafeïne allergie een een NEI protocol voor het wegnemen van de allergie op suiker en agave, omdat de oorsprong hiervan emotioneel is. Deze allergieën uiten zich in maag- en darmklachten. Nu ik geen koffie, dus ook geen deca meer drink, ben ik vrij van maagklachten!

Citrus ga ik al langer uit de weg, want die was al bekend uit eerder onderzoek. Daar krijg ik ook maagklachten van.